Ponieważ chcemy jeść to co najzdrowsze,
nawet jeśli usmażone.
Postanowiliśmy pokombinować ;)
Nasz przepis ;
500 g mięsa mielonego z indyka,
100 g mielonych ziaren słonecznika,
4 jajeczka przepiórcze (= 1 kurze),
2 czubate łyżki suchego startego chleba razowego,
1 łyżeczka pieprzu czarnego grubo utłuczonego,
1/2 łyżeczki soli morskiej,
1/2 szklanki sezamu,
olej sezamowy lub lniany.
Wszystkie składniki oprócz sezamu wymieszaliśmy na jednolitą masę,
uformowaliśmy kotleciki o wielkości takiej jak lubimy najbardziej,
Władzio obtoczył je w sezamie, a ja usmażyłam na oleju tak długo aż sezam
nabrał złotego koloru.
Podaliśmy z ulubioną sałatką.
Pychotka.
SMACZNEGO !
Witaj,
OdpowiedzUsuńŚliczna jest Twoja biżuteria. Też taką lubię.
A pomocnik w kuchni - idealny.
Pozdrawiam ciepło będę zaglądać